Fellowship of My Blog

nuff

31 August 2010

MERDEKA - Asal Usul Nama Malaysia (Malingsialan) - Apa nak jadi orang2 Indonesia nie!!!

Salam 1 Malaysia, 1 Blogger...

Di sini, walaupun hari ini kita merdeka akan tetapi masih ada yang tidak berpuas hati dengan negara kita terutamanya Indonesia. Jam menunjukkan waktu 2.00 am 31 Ogos 2010 dan aku berada di rumah makcik aku di Cheras.. al-maklumlah baru balik dari Terengganu.. letih travel jejauh nie. Jadi, aku pun takde la nak keluar pergi sambut merdeka malam ni.. macam biasa orang selalu buat.. ape org cakap tu.. 10 saat COUNTDOWN(memang best kira waktu nie). Letih sangat.. jadi aku pun cuba cari nama asal Malaysia.. entah kenapa tetiba aku nak surf perkataan tu. Masa belajar Form 3 dulu, cikgu sejarah aku ada cakap.. memula Malaysia nak letak nama Malaycia, Malay, Chinese, Indians, A = aku tak ingat.. hehehe..

Tetiba je aku terjumpa website ni.. aku jadi panas seketika.. bukannya ape.. tolong la orang2 Indonesia ni respect sikit kat negara kita.. Kita ni satu SEA(South East Asia).. ape2 pun kita tolong menolong antara satu sama lain.. aku bagi LINK ni nanti korang baca ekk.. 

korang komen la apa yang patut.. tetapi hatiku tetap panas!!!

4 comments:

  1. yg mana protes n kutuk malaysia lebih² ni bukan apa..maybe bangsat² ni penah keja kat sini..pastu kena anta pulang blk indonesial..tu yg asek x puas hati dgn kita tu..apapon padan muka dieorg ni psl tiap kali provok malaysia mesti ada malapetaka yg dieorg kena..rasanya sial(badi) asal sebenarnya dtg dari dieorg ni..tulah pasal dieorg ni layak digelar indonesial!

    p/s: aku mls nk klik link hg post..kang panas gak..hehe

    ReplyDelete
  2. ni yang cukup hangin satu badan,kerajaan malaysia cukup punya baik.Sampai hati diorang hina bendera ku.kurang asam gelugur betul!
    Marah!!!x2juta..patut lah bibi banyak kena dera.marah punya pasal..heheheh

    ReplyDelete
  3. RAKYAT MALAYSIA RUKUN2 SAJA DENGAN RAKYAT INDONESIA..DAN SAMA2 TAK SUKA REGIM APARTHEID MALAYSIA

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...