Fellowship of My Blog

nuff

11 March 2011

SATU MALAYSIA - Amp All Star 2010 (LIRIK@LYRIC)


Satu Malaysia - Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan

Verse 1
Oh indahnya apabila
Kita bersama
Kau, aku, kita semua
Tiada bezanya
No matter whatever the challenge may be
We’ll face it together, the stronger we’ll be

*Tamil lyrics*(淡米爾語)
Ondraga seinthu, endrendrum vazhvom Santhosham neeranthaeram
(Together we come united as one, and live forever, Our happiness is permanent.)

Chorus
Satu Bangsa
Satu Suara
Satu Nada
Satu Irama
Bersama kita capai semua
Satu Malaysia

Rap
Satu Bangsa we're united in music
Satu Irama united we stand
I feel the hearts of my people when we struggle everyday to be the best that we can
We share the food that we eat, we share the words that we speak, I say what’s up? You say “apa cerita?”
You hungry bro?, jom makanlah!

Verse 2
We go up, never go down
We go up together

*Chinese lyrics*(華語)
Wo men shi yi ge Malaysia (we are one Malaysia)(我們是一個馬來西亞)
Wo men yong yuan zai tong yi ge jia (we are one family)(我們永遠在同一個家)
Together we are strong
Tuan jie yi qi bu fen bi ci (unity with one vision)(團結一起不分彼此)
Together we are strong
Xiang qin xiang ai wan zhong yi xin (we love each other and we share a vision)(相親相愛萬眾一心)
United we stay, forever and ever
That's the way it's gonna be

Chorus 1x

Bridge Sketch
Ean: Dude, JJ!
JJ: Yes Ean.
Ean: You know what part is this in the song
JJ: Yes it’s the part where they go 1 key higher
Ean: Okay we’ll be quiet now okay
JJ: Yea coz we can't sing but everyone else, 1 key higher!

Chorus 2x
Eh, dah habis? Saya nanyi bila?
Eh engkau dah tua dah.
Engkau dengan aku tak nanyi.
Tepuk tangan je.

.: Aku suka lagu ni.. nak bawak pi KOIR camner ler agaknya... XD

10 March 2011

1st Attempt KOIR 1 Malaysia - Lim Kok Wing


Salam 1 Malaysia,

1st try untuk lagu 1 Malaysia dari Lim Kok Wing. Boleh la... Cuma tak train betul-betul lagi. Sebenarnya kumpulan Koir nyanyikan lagu 1 Malaysia ni sempena lawatan CEO LHDNM di LHDNM Ipoh. Baru hari ni '1st practise' dan kebanyakannya ahli lama Koir nie. Ada la beberapa kerat ahli baru. Lebih kurang 8 orang kot, termasuklah aku. Ahahahaha XD.. Sama-sama kita lihat suara tunggang langgang nie.. 

SOPRANO = Octave 2-3.. giler tinggi tapi out of tune (jangan mare, XD)
ALTO = OK, cuma nak polish sikit jer lagi
TENOR = OK jugak, still nak polish jugak.. tapi keseluruhan OK
BASS = OK, polish tetap polish..

Semua kene groom balik nie.. takpe.. TRAINING makes PERFECT

AKU = yang main gitar tu, arrangement pun aku yang buat.. buat rock sikit sebab Lagu ni memang DRAMATIK.. Tahniah LIM KOK WING kerana hasilkan produk yang sebegini.



04 March 2011

NASYID DI PEJABAT

Salam,

Di sini saya saja jer nak post video masa kami buat Rehearsal untuk persembahan nasyid bagi Jamuan Hari Raya peringkat pejabat. Kira ni macam ada show live la masa jamuan tersebut. Aku yang bermain alatan percussion 'Djembe'. Sakit tangan tau masa ni. Video ni masa sambutan tahun 2010.



ok, esok aku persembahan Nasyid kat ofis aku jugak sempena Maulidur Rasul. Latihan baru 2 hari. Last training petang tadi ok.. PERFECT. Esok??? Ahhhh... dah kul 2 pagi.. kul 9 pagi nak show... Oklah.. selamat malam dunia.. ZZZzzzZZZzzZZZzzz

03 March 2011

PENGKID / TOMBOY BUNUH KUCING DI SERDANG


Kepada yang tidak gemar kepada kucing, janganlah melakukan seperti di atas. Aku memang benci orang yang macam ni. Kucing tu pun makhluk Allah SWT dan juga binatang kesayang nabi kita. Diharap pihak yang tertentu boleh bertanggungjawab untuk mengenakan tindakan undang-undang kat minah ni. DARAH MESTI DIBALAS DENGAN DARAH!!!!!!!!!!

02 March 2011

DOTA - Perak Clan vs KL Clan vs LEGENDARY JB Clan

DOTA merupakan MOBA Games yang diminati ramai terutama dia ASIA termasuklah di MALAYSIA dan juga termasuklah aku yang masih meminati game nie. Setelah season lepas, adalah waktu bagi Perak Clan dan JB Clan berehat panjang kerana mempunyai masalah-masalah peribadi yang tidak dapat dielakkan, Segala kesulitan adalah amat dikesali -> macam tulis memo daaaa. Tidak pula bagi KL Clan kerana mereka tetap terus bermain dan berlatih hingga ke tahap yang boleh dikatakan lebih atas dari LEGEND. Mahu taknya, game semalam membuktikan mereka dah tahap GABAN dah. Dah tak tau nak main macam mana. Hanya berserah pada takdir la.. pada masa tu la..

Hari ni, hampir semua Clan-clan telah mendengar Semboyan untuk berhimpun kembali seperti dahulu. Biasa la, nak beradu kekuatan sambil bersosial secara jarak jauh. Setting punya setting, switch dari 1.24b ke 1.24e akhirnya boleh la kita beradu kembali. Tetapi, tak disangka-sangka kawan kita ni sanggup berselindung di belakang nama Bekas LEJEN No Mercy ini. Apa tujuan, kurang pasti XD..

Ni lah bukti yang dia kata nama dia sama jer. XD 

bukti ada ni kawan oiiii...

Cara-cara Menulis Surat Permohonan Pekerjaan XD

Kepada sesiapa yang pernah memohon pekerjaan tetapi tiada respone dari Syarikat tersebut bolehlah menggunakan idea dan format ini sebagai rujukan. Kebarangkalian akan dapat.... XD



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...